Koh Thai står for smagens ø. Dette refererer til de mange varianter af det Thailandske køkken.Karrypasta er en krydderiblanding, men det er ikke pulver, men er en slags puré med en blød konsistens. Karrypasta bliver især brugt i Thailandsk mad. Man skelner mellem 3 typer karrypasta. En grøn (den milde), en gul (mellemstærk) og en rød (den stærkeste). Den grønne karrypasta laver man af bl.a. grønne chilifrugter, som man hakker. Du kan bruge karrypasta i fx den Thailandske rejesuppe Tom Yam Gun eller green curry.
Ingredienser
Chili (19%), hvidløg, skalotteløg, kinesisk ingefærrod, sukker, citrongræs, salt, vand, kaffirlime, krydderier (korianderfrø, spidskommen, gurkemeje, kardemomme), galangal, syre: citronsyre.
Næringsindhold | pr. 100 g |
---|
Energi | 341 kJ (81 kcal) |
Fedt | 0 g |
heraf mættede fedtsyrer | 0 g |
Kulhydrat | 16 g |
heraf sukkerarter | 10 g |
Protein | 2 g |
Salt | 7,6 g |